Skøyter

Hvordan skal du behandle skøytene dine, både dine egne og klubbens som du leier :-)


Vi anbefaler at alle elevene ved skøyteskolen enten leier eller kjøper seg proffskøyter. Når barnet et blitt så flink at det trener to eller flere dager i uken, anbefaler vi på det sterkeste at barnet har proffskøyter. Dette er fordi proffskøytene er stivere og beskytter ankelen til barnet bedre enn billigskøytene.

Jernet på skøyten er gullet ditt. Det må behandles varsomt og med respekt. Det er lett å få hakk i skøytene, og svært vanskelig å få slipt dem bort. Nye jern er svært kostbart.

Derfor:

  1. Ha alltid mykt trekk på jernet når skøyten ikke er i bruk.
  2. Ha alltid på harde kalosjer på når du har på skøytene og går rundt med dem.
  3. Tørk alltid jernet og skøytene med en myk klut når du har trent.
  4. Når du kommer hjem: ta av det myke trekket, trekk opp sålen og legg skøytene på et gulv uten varmekabler. De kan også henges opp.


Forklaringer:

Skøytene blir klamme etter en treningsøkt, så det er viktig at de får tørke. Men om de ligger på varmekabler, kan hælen og sålen sprekke. Fukt må bort fra skøytene og jernet. Ellers vil det ruste. Om de harde kalosjene beholdes på, vil jernet ruste. Om man pakker jernet i bomullstøy, vil det ikke lede bort fukt. Bruk derfor de myke trekkene som er beregnet på formålet.

Skøyter finnes i ulike bredder, altså både ekstra smale og ekstra brede modeller. Det er viktig å finne skøyter som passer føttene godt, både i lengden og bredden.

Er du elev ved Bærum Skøyteskole, kan du få leie skøyter hos oss når du er nybegynner. Vi har ikke alle størrelser, men ta kontakt med Sigrid Eidem på grideidem@hotmail.com.

Sliping

Det er stort sett ikke kompetanse til å slipe danseskøyter i sportsbutikkene. Elever ved skøyteskolen kan få slipt sine private skøyter for 75,-

De som ønsker skøyteslip, kan vippse til klubben (Bærum skøyteklubb) og legge skøytene i en kasse i boden vår merket med SLIPING første søndag i måneden. En av trenerne kan låse opp boden for dere.  

Pass på at beskyttelsestrekket er på skøytene, og at de er merket med navn.

 

Konkurranseløperne kan ta kontakt med Henrik, Tirills pappa, om de trenger sliping.

Levert av IdrettenOnline