Påmelding til skøyteskolen 

Skøyteskolens vintersesong går fra jamiar til mars 2023.

Sted: Bærum Ishall

Tidspunkt: To puljer hver søndag kl 11:30-12:50 (oppvarming fra 11:30) og 12:30-13:50 (oppvarming fra 12:30). Puljeinndeling bestemmes av nivå, og nybegynnere møter i første pulje.

 

                                    Du kan nå melde deg på vinterkurs ved å trykke her


_____________________________________________________________________________

Målet med skøyteskolen:

* Oppleve mestring og glede på isen.

* Bli en trygg skøyteløper, men ingen prestasjonskrav.

* Muligheter for de som ønsker å lære hopp, piruetter og etter hvert trene flere dager i uken

* Muligheter for de som ønsker å gå oppvisninger og konkurranser.

* Skape gode holdninger og relasjoner på og utenfor isen.

* Barnet må kunne reise seg selv på skøyter og bør være motivert/ha lyst til å gå på skøyteskolen.


Praktisk informasjon:

Skøyteskolen foregår hver søndag fra 15. januar til 26. mars 2023 i to puljer, kl.11:30-12:50 og kl. 12:30-13:50. Puljeinndeling bestemmes av nivå, og nybegynnere møter vanligvis i første pulje.

Sted: Bærum Ishall. Hauger Skolevei 5, 1351 Rud

* kl 11:30-11.55: Oppvarming, øvelser på barmark, skifte til skøyter og hjelm
* kl 12:00-12:50: Istid

Barmarkstreningen er viktig fordi den har med øvelser som også gjøres på isen. Den gjør barna generelt sterkere og skaper en god holdning i forhold til at oppvarming er viktig før man trener.

Utstyr: Hjelm er påbudt.

Vi anbefaler ull innerst, vanter og myke, tettsittende klær det er lett å bevege seg i. Foreldre er hjertelig velkomne til å se på treningene - husk å kle dere godt, dere også :) Det er ca +8 grader C i skøytehallen hele året.

Skøyter: Vi anbefaler på det sterkest at barna har skikkelige danseskøyter, ikke slike som kjøpes i sportsbutikker. Vi leier ut skøyter i assorterte størrelser, hovedsakelig str 27-34, i tillegg til noen få i større størrelser. Skøyteleie koster kr 275,- for vintersemesteret.

Årsaken til at skøytene er så viktige, er at læret i såkalte "proffskøyter" er mye stivere og dermed ikke bare gir en større beskyttelse for ankelen, men helt klart større komfort, mestring og glede for barna.

Ta kontakt med skøyteskolen (bskskoyteskolen@gmail.com) om du er interessert i å leie, gjerne med en gang du har meldt på barnet.

Pris: 1430,- for hele semesteret (11 ganger), i tillegg til obligatorisk årlig medlemsavgift på kr 100,-

For barn født 01.01.2005 - 31.12.2009, påløper en grunnlisens ungdom (forsikring) til Norges idrettsforbund på kr 610,-  (egen faktura/betaling) - https://www.skoyteforbundet.no/lisens/

Om skøyteskolen for alle barn fra 5 til 14 år:

Bærum Skøyteklubb (BSK) arrangerer skøyteskole for gutter og jenter i Bærum Ishall på Rud året rundt. Vi kjører tre kurs i året; ett på høsten, ett på vinter og ett på våren. 

Kursene avsluttes normalt med et show siste søndagen der barna på skøyteskolen og våre løpere viser frem sine kunstløpsferdigheter.

Kurset egner seg for alle som ønsker å lære grunnleggende skøyteferdigheter - uansett om man ønsker å gå videre med kunstløp, eventuelt ishockey/bandy, eller man bare ønsker å kunne ha det gøy videre på isen i fritiden og på skolen. 

Barnet utvikler motorikk, balanse, styrke, spenst og smidighet, og lærer å ta hensyn, samarbeide og tro på egne ferdigheter. I tillegg til å ha det gøy! :)

Barnet må kunne reise seg selv på isen, og være motivert til å lære.

Etter en stund på skøyteskolen, vil barnet ha tilegnet seg grunnleggende ferdigheter på skøyter, og kan ta skrittet videre til hopp og piruetter. Da vil trenerne vurdere om barnet er klar for å rykke opp til aspirantnivå og få tilbud om å trene på ukedagene også. 

Når barnet har klart den såkalte tredje testen, kan det gå uten hjelm på isen og trene flere dager i uken. Vi anbefaler at dere går over til hardt pannebånd (for eksempel fra crasche.com).

Om påmeldingen:

Det er mulig å ta en prøvetime for kr 125,-. Dette betales med VIPPS ved oppmøte, men vi vil må ha en varsling på forhånd om at barnet kommer. Send derfor en mail med barnets navn, fødselsdato, adresse og kontaktinformasjon til en foresatt til bskskoyteskolen@gmail.com

Har du spørsmål om skøyteskolen, send en mail til bskskoyteskolen@gmail.com

BSK driver også aktivt med konkurranse i kunstløp. Alle våre topputøvere har en gang gått på skøyteskolen. Nå deltar de på stevner rundt om i landet, og opplever glede, mestring og fellesskap. Mer info: www.bsk-kunstlop.no  

VELKOMMEN!